Decent Learning

3x zoveel kans om toegelaten te worden voor een bacheloropleiding Geneeskunde bij de Universiteit van Maastricht!

Decentrale selectiecursus geneeskunde Maastricht

Geneeskunde blijft voor velen een zeer gewilde studie. Een vak van alle tijden. Er bestaat, helaas, al jaren een kloof tussen het aantal studenten dat geneeskunde wil studeren en het aantal opleidingsplekken aan de verschillende universiteiten. De kans op een plek is relatief het kleinst in Maastricht. Om een goede kans te maken wordt er aardig wat van je verwacht en moet je een decentrale selectie doorlopen. Wij van Decent Learning denken dat we met een aantal handige tips, handvatten en workshops jou goed voor kunnen bereiden op de decentrale selectie en hierdoor jouw kans op een plek voor de studie geneeskunde groter kunnen maken. Dus ga jij aankomend jaar meedoen aan de decentrale selectie in Maastricht en wil jij hier goed voorbereid aan beginnen? Lees dan de informatie op onze site en schrijf je in voor onze decentrale selectie cursus!

decentrale selectie cursus
Medisch Contact artikel

Agenda 2022-2023 (VOLGT nog!)

timeline_pre_loader
Aanmelden via Studielink

Wanneer?

Vanaf 1 oktober 2020 tot en met 15 januari 2021
Ronde één: het portfolio

Deadline

22 januari 2021, 16.00 CET

Uitslag ronde één

Je ontvangt op uiterlijk 12 februari 2021 een uitnodiging voor de tweede ronde
Ronde twee: de selectiedag

Wanneer?

27 februari 2021

Wie zijn wij?

Wij zijn Sander Oei, Remon Korenblik en Casper de Roest en we zijn alledrie jonge artsen. We hebben tijdens de opleiding gemerkt dat we het erg leuk vinden om onderwijs te geven en onderzoek te doen. Na onze opleiding geneeskunde zijn we begonnen met werk als arts-assistent of PhD in verschillende ziekenhuizen.

We hebben Decent Learning opgericht om anderen te helpen om, net zoals ons, hun droom om arts te worden waar te maken.

Hoi! Ik ben Karina Chaibekava en zit in mijn master van de Geneeskunde opleiding. Ik vind onderzoek doen ontzettend leuk en werk daarom naast mijn studie in het MUMC+ aan verschillende onderzoeken mee. Geneeskunde is mijn passie en die deel ik graag met anderen. Daarom vind ik het leuk om mijn kennis over de Geneeskunde opleiding aan de Maastricht University met jullie te delen.

Hallo allemaal, mijn naam is Raoul, en ik ben een van de docenten hier bij Decent Learning. Momenteel ben ik bezig met de master geneeskunde. Daarnaast ben ik nog werkzaam op een huisartsenpost. Ook heb ik interesse voor het geven van onderwijs. Vandaar dat ik via Decent Learning een bijdrage wil leveren aan een nieuwe lichting artsen in spé. Hopelijk zie ik jullie snel op een van onze cursusdagen.

Ervaringen van cursisten

Gemiddeld met een 8.7 beoordeeld door de deelnemende cursisten van de afgelopen drie jaar!

“Voor mij heeft dit heel goed geholpen. Ik heb nu het gevoel sterker te staan dan veel anderen in de selectie. Goed georganiseerd!”

“Ik heb het meest opgestoken van het opstellen van het portfolio en hoe je het beste kan reageren bij de niet-cognitieve vaardigheden.
Ik vond dat de cursusdag persoonlijk iets korter kon”

“Super fijne en naar mijn gevoel effectieve cursus ter voorbereiding van de decentrale selectie. Enthousiaste jongemannen die dit naar mijn gevoel met veel plezier doen. Verder was de lunch/drinken erg goed geregeld. Ik heb de decentrale toets vorig jaar gedaan maar toch heb ik het gevoel dat ik veel van deze cursus heb opgestoken!

“De uitleg was heel duidelijk op alle vlakken, maar vooral de uitleg over het PGO vond ik fijn omdat ik dit nog niet helemaal begreep. Ik twijfelde eerst enorm over deze leerwijze maar ik ben nu volledig overtuigd, ik ga met meer zelfvertrouwen de decentrale selectie in.”

“Voor mij heeft dit heel goed geholpen. Ik heb nu het gevoel sterker te staan dan veel anderen in de selectie. Goed georganiseerd!”

“Ik heb het meest opgestoken over het CV en de 2e ronde. Ik heb een duidelijk beeld van wat ik kan verwachten en hoe ik me goed kan voorbereiden. Ik hoop en denk ook dat ik hierbij een voordeel heb. De tips voor mijn CV kan ik nog in mijn verdere carrière gebruiken. En daar ben ik heel blij mee!”

Wat bieden wij?

Wij verzorgen een decentrale selectie cursus om je optimaal voor te bereiden.

In deze decentrale selectie cursus komen onder andere aan bod:

 • Het geneeskunde curriculum van de universiteit van Maastricht
 • Het probleemgestuurd onderwijs (PGO) systeem
 • Het schrijven van een curriculum vitae
 • De taken en competenties van een arts (raamplan KNMG en CanMEDS)
 • Arts-patiënt relatie

Wijzigingen vanwege de coronapandemie

Dit jaar zullen we onze cursussen online geven, dit betekent het volgende:

 • De cursusdagen zullen plaatsvinden op dezelfde dagen als oorspronkelijk gepland.
 • Voor de cursusdag krijgt elke deelnemer een informatiepakket thuis gestuurd.
 • Onze presentaties en workshops zijn allemaal aangepast aan een online leeromgeving met nog steeds veel persoonlijke aandacht.
 • Uitgebreide mogelijkheid om persoonlijke vragen te beantwoorden met na de cursusdag nog een extra persoonlijk gesprek.

Aanmelden voor de cursusdag

  Cursusdagen

  Locatie: Hoofdkantoor ABN AMRO Maastricht

  12 december 2020 (Vol)
  19 december 2020 (Vol)
  9 januari 2021

  Inschrijfprocedure

  Stap 1. Vul het inschrijfformulier op deze site in en klik op verzenden.

  Stap 2. Je ontvangt binnen 5 werkdagen van ons een mail met hierin de factuur en een definitief inschrijfformulier

  Stap 3. Mail het ingevulde inschrijfformulier naar ons terug en betaal de factuur

  Stap 4. Je inschrijving voor de decentrale selectie cursus is voltooid en je ontvangt hiervan een bevestiging van ons.

  decentrale selectie cursus

  Wij van Decent Learning zijn erg blij met onze samenwerking met de ABN Amro. Al onze cursussen worden gegeven in het mooie hoofdkantoor van de ABN Amro in Maastricht.

  Partnerschap

  Je bent toegelaten tot een medische faculteit en gaat beginnen met je studie. Tijdens je studie gaat er heel wat veranderen. Je ontvangt mogelijk een lening, je gaat misschien op kamers of voor een stage naar het buitenland. Wat je ook doet, met het Medisch Studenten Pakket zijn al je bankzaken in één keer goed geregeld. Bij het openen van een gratis Medisch Studenten Pakket ontvang je een Littmann stethoscoop of Edustitch hechtset cadeau voor een vliegende start!

  Contact

  Postadres

  Decent Learning

  Remalunet 15C

  6221JE Maastricht

  E-mail: info@decentlearning.nl

  Facebook: www.facebook.com/decentlearning

  KvK-nummer: 69131678

  IBAN: NL98 ABNA 0819 5064 00

  Disclaimer: Decent Learning heeft geen banden met de Universiteit van Maastricht